Als jouw schaduwkanten overnemen
Een geleerde verblijft een tijd in het Zuiden en merkt hoe haar schaduw doorheen de dag krimpt en erg lang wordt.  Zij raakt gefascineerd door een huis aan de overkant van de smalle straat waar zij woont.  's Avonds hoort zij er wonderlijke muziek en eenmaal dacht zij dat een bijzondere man de bloemen kwam gieten op het terras.  Maar verder ziet zij er niemand.  Op een avond wordt haar schaduw zo lang dat zij reikt tot aan het raam van het andere huis.  Zij stelt zich voor hoe het zou zijn, mocht haar schaduw er naar binnen kunnen gaan.  

De volgende ochtend merkt zij dat zij geen schaduw meer heeft.  
De schaduw lijkt haar verlaten te hebben.

Vele jaren later belt een vreemde vrouw aan aan haar huis en zegt dat zij haar schaduw is.  Zij heeft vele jaren gereisd en rijkdom opgebouwd.  De schaduw werd in de loop van der jaren rijker en dikker, terwijl de geleerde armer en bleker werd.  De schaduw stelt voor naar een kuuroord te gaan zodat de vrouw kan genezen maar enkel op voorwaarde dat de geleerde doet alsof zij de schaduw is en de schaduw zich kan voordoen als de echte vrouw.  In ellende aanvaardt de geleerde dit vreemde voorstel.  
De macht van de schaduw neemt geleidelijk aan toe en uiteindelijk laat zij de vrouw vermoorden om zelf met een prins te kunnen trouwen.  
(verhaal van Andersen).

In dit verhaal beschrijft de auteur heel mooi wat ik veel zie gebeuren in onze maatschappij.  Wij lopen weg van onze schaduw, projecteren dit op onze omgeving.  Het is 'jij' die mij tekort doet, het is 'zij' die jou niet zien.  
Echter welk verborgen verhaal, welk verborgen emotie of pijn zorgt ervoor dat jij wegloopt van jezelf, welke onderstroom projecteert jouw familie op jou?  Waarin doe jij jezelf tekort?  Waarin zie jij jezelf niet?  

Dit zijn niet zomaar vragen.  
Sta hier even bij stil.  

Zet jouw pen op een blad en begin te schrijven met deze vragen in jouw achterhoofd.  Merk je dat je afdwaalt naar 'wat anderen je aandoen', herinner jezelf dat alle verandering komt vanuit jou en schrijf dan verder.  

Laat je verrassen welke waardevolle informatie jouw onderbewuste heel graag met jou wilt delen!!   
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met andere warrior-vrouwen die dit nodig hebben.

Heb jij een vraag?
Dan maak ik er een blog over! contacteer me
Volg ook mijn YOUTUBE kanaal
 
Wil jij op 2 minuten tijd intuïtief knopen doorhaken? 

0 Comments

Leave a Comment