Zelfzorg zonder gedoe

Zelfzorg zonder gedoe - yeah right 

Donderdagochtend 07u07 en ik zit in mijn slachtofferrol achter mijn laptop.  
Elke keer als ik iets doe voor mezelf, dan is het van dat.  Geen zelfzorg zonder gedoe.  Wel altijd iemand die erover zeurt of de 'anderen' zijn gefrustreerd, want er ligt ergens een zandkorrel op de grond.  Of juist de moment dat ik denk aan even een 'rustmoment', begint er iemand anders zeer duidelijk zijn ongeloollijk lange 'to-dolijst' af tewerken.  
Olala... En we zijn vertrokken.  Mijn limbisch brein neemt over.  🤬 
*Ik mag nooit iets voor mezelf doen.  
*Ik moet mij altijd aan anderen aanpassen.  
*En ik ben het echt beu op deze manier.  
...
Ja, ik verval ook nog wel in die valkuil.  


Zelfzorg zonder gedoe is mogelijk 

En onmiddellijk besef ik dat dit niet klopt.  Dus wil ik dit delen, uit mijn systeem krijgen.  Uit mijn limbisch brein en terug naar mijn voelen en mijn weten.  Wil je dit meer ervaren?  Hier geef ik een toffe oefening om op 2 minuten te voelen wat je wilt.  The good, the bad en the ugly, zegt mijn businesscoach.  Dus kies ik er vandaag voor om dit met jou te delen, lieve godin, omdat ik weet dat dit de momenten zijn om veel uit te 'leren'.  En veel meer dan zelfzorg zonder gedoe.  Dit ene moment geeft ons zoveel inzicht.  

Leren, Lies?
Yeah right.  
Ik denk eerder op eens goed op uw strepen te gaan staan.  
(En daar fietste mijn limbisch brein nog eens door mijn rationeel brein door).  

Ja, leren, lieve lieve limbischbreintje.  💞 
1. Hier zitten nog wel wat overtuigingen die ik mag transformeren.  *
2. Onze buitenwereld is een projectie van onze binnenwereld.  En als ik dat onder de loep neem, dan voel ik dat ik nog mag werken aan mijn eigen 'zelfkritiek' als ik tijd voor mezelf neem. 
3. Ik leer mijn limbisch brein-parade te herkennen.  Ik hoor, zie en voel hen en dat laat ik hen terug liefdevol los.  Terug naar mijn gevoel, mijn lichamelijk weten.  
4. En dan komt het besef dat de persoon aan de andere kant vanuit een pijn reageert, vanuit een gemis, een verlangen.  Ik centreer mij (wat heel belangrijk is voor zijn empaat als ik).  Ik zorg dat ik energetisch bij mezelf kan blijven en vervolgens kan ik luisteren naar de andere kant.  (en ja, ik weet dat jullie al door hebben dat die over mijn man gaat).  Het voor- of nadeel van getrouwd zijn met zo'n topcoach die binnen de vijf minuten bloot legt waar het echt over gaat, gaat het gesprek ineens een heel andere kant op.  

Resultaat: dit was echt zelfzorg.  Ik ben bij mezelf gebleven en in relatie met mezelf ben ik in relatie kunnen gaan met de andere. 

En ineens voel ik iets brubbelen.  Ik laat het gewoon toe.  
Ineens verdween een diepliggende weerstand en kreeg ik de ruimte om een volgende stap te nemen in mijn ondernemersschap.  In mijn ownership.  
Ik lanceerde mijn traject.  Vol vertrouwen.  
En dat is wat er gebeurd als je opruimt, er komt ruimte voor wat je echt wilt! 
Als dat geen zelfzorg zonder gedoe is, dan weet ik het niet.  

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met andere warrior-vrouwen die dit nodig hebben.

Heb jij een vraag?
Dan maak ik er een blog over! contacteer me
Volg ook mijn YOUTUBE kanaal
 
Wil jij op 2 minuten tijd intuïtief knopen doorhaken? 

0 Comments

Leave a Comment